Home 30 day plank challenge

30 day plank challenge

Dieet Pro Banner - 728 x 90

De 30 day plank challenge is een uitdaging waarbij je dertig dagen lang gaat planken. De plank is een bekende buikspieroefening die ontzettend effectief is. Veel mensen die willen afvallen of fit willen worden, zweren bij deze oefening. Tijdens de uitdaging ga jij dertig dagen aan de slag met de plank! Wat moet je precies doen?

30 day plank challenge

Op de onderstaande afbeelding kun je precies zien hoeveel seconden je de plank moet doen iedere dag. Houd je het niet vol, dan mag je een paar seconden tussendoor rust nemen, maar het beste is natuurlijk om het zo lang mogelijk vol te houden. Je mag de oefening doen op je tenen, maar ook op je knieën. Effectiever is op de tenen en je kunt ook overwegen hier altijd mee te beginnen. Houd je het niet vol, dan kun je terug naar de knieën en de oefening verder afmaken. Om de tijd bij te houden kun je een stopwatch gebruiken. Deze zit tegenwoordig wel op iedere smartphone of fitnesstracker.

 

30dayplank

Waarom de 30 day plank challenge?

De 30 day plank challenge daagt je uit om de plank langer vol te houden. Wanneer jij aan de slag gaat met een 30 day challenge, kun je jezelf op een leuke manier uitdagen en train je ook nog eens belangrijke spiergroepen. Ook leer je één van de belangrijkste oefeningen eigen te worden.

Hoe doe je een plank?

Lees onze tips om een plank goed uit te voeren.

Waarom is de plank een goede oefening?

De plank wordt gezien als één van de meest effectieve buikspieroefeningen die er bestaat. Je traint er echt je diepere buikspieren mee. Behalve je buikspieren train je ook nog je rug, schouders en billen. Hierdoor is het een echte powermove en mag dus niet in je trainingsschema ontbreken.

Na de challenge

Na de challenge kun je de uitdaging eventueel opnieuw doen. Dit kan vooral handig zijn wanneer je bijvoorbeeld de challenge op je knieën hebt gedaan. Ditmaal doe je het op je tenen! Je kunt ook kiezen voor een geheel andere challenge om jezelf nog meer uit te dagen.

Zie je resultaat?

Met de plank train je buikspieren die je met weinig andere oefeningen kunt trainen. Resultaat zul je zeker zien aan het einde van de challenge. Sowieso verbeter je je houding wanneer je je rugspieren traint en hierdoor oog je al slanker en fitter. Wanneer je echter echt goed resultaat wilt zien, moet je meer doen dan alleen de oefeningen uitvoeren. Eet ook gezond en zorg dat je genoeg cardio-oefeningen doet tijdens de challenge.

Wat je hierbij niet moet vergeten is dat voeding leidend is en bepaalt voor 80% of je afvalt.

Ook is het belangrijk dat je doelen stelt. Wat wil je bereiken met deze challange. Naast dat deze challenges leuk zijn, wil je waarschijnlijk ook een beter figuur slaan. Één tip: ga geen calorieën tellen en elke dag op de weegschaal staan. Stel als doel om je vetpercentage omlaag te krijgen en kijk niet naar je gewicht! Bij veel crash diëten val je snel af maar dat is voornamelijk vocht. Je zal vervolgens snel gefrustreerd raken omdat je daarna niet meer afvalt. Dit komt door 12 veel gemaakte fouten die ervoor zorgen dat je zelfs aankomt in plaats van afslankt. En de voedingsindustrie werkt daar handig op in….

Deze veel gemaakte fouten staan beschreven in de Afslank Receptenbijbel. Ik heb daarover een review geschreven. Je kunt de review bekijken door hier te klikken. Dit is een wetenschappelijke methode om buikvet en ander overtollig vet rond de taille en op de heupen te verbranden. Jij wilt toch ook die platte en strakke buik weer terug? 

Het mooie is dat je daarvoor maar 3 X 20 minuten de oefeningen hoeft te doen. Ja dat kan als je het maar effectief doet! Klik hier om direct naar de productpagina te gaan

Handige andere artikelen

Wil je meer weten over de plank challenge? Op de website zijn nog een aantal andere handige artikelen te vinden die je antwoord geven op je vragen. Klik op de links voor de artikelen.